Forum Apartamenty Wrzosowe

Forum dyskusyjne mieszkańców Apartamentów Wrzosowych

#1 2010-08-08 14:41:58

niklucas

Administrator

Punktów :   

Potop w garażu i szybach windowych - ZEBRANIE WSPÓLNOTY

Moi Drodzy,
Na forum od jakiegoś czasu cicho (zakładam że to przez wakacje) ale jest to ciągle najlepszy sposób na wymianę informacji między nami. Tym bardziej że mamy teraz problem: przez ostatnie kilka dni mieliśmy ulewy, na skutek których wylała woda płynąca kanałem wzdłuż naszego apartamentowca. Zalane zostały szyby wind oraz garaż podziemny. To już nie są - nomen omen - przelewki; zalane auto nie nadaje się na nic innego, niż na złom. A stoi tam kilka niezłych pojazdów. Nic dziwnego że woda zalewa teren przy kratce ściekowej do której prowadzi kanał, rozwiązanie zastosowane przez Salwator jest straszną prowizorką, zapewne majster/architekt/inżynier któremu możemy za nie dziękować sam znalazł natchnienie wśród strumieni cieczy wysokoprocentowych.... Musimy "wpłynąć" na administratora żeby wykonał porządne odprowadzenie np. w postaci wkopanych rur betonowych (żeby nie szpeciły nam wyglądu okolicy) dzięki którym ostatni odcinek w drodze do kanału woda pokonywałaby już pod ziemią. Inwestycja taka zwróci się już po pierwszej większej ulewie.

#2 2010-08-08 14:54:35

CooCney

Nowy użytkownik

Punktów :   

Re: Potop w garażu i szybach windowych - ZEBRANIE WSPÓLNOTY

Rzeczywiście to już nie są przelewki. Należy szybko coś z tym zrobić. Zalane samochody to jedno. Następnie pojawi się grzyb na ścianach. Najlepiej byłoby zrobić spotkanie wspólnoty w tej sprawie. Uważam również że to Salwator powinien ponieść koszty przeróbki tego odpływu jako twórca takiej niedorzecznej sytuacji. Ciekawi mnie też kto z nadozoru budowlanego zezwolił na taką prowizorkę.
Pozdrawiam

#3 2010-08-08 15:09:26

niklucas

Administrator

Punktów :   

obawiam się że grzyb już się pojawił. Tak czy inaczej należy się spotkać - proponujemy spotkanie w terminie 26 Sierpnia 2010 o godzinie 18. Termin jest oczywiście do ustalenia z resztą mieszkańców i przedstawicieli Salwatora.

#4 2010-08-08 16:12:04

CooCney

Nowy użytkownik

Punktów :   

Co do terminu to nam odpowiada. Mam nadzieję że frekwencja będzie wysoka bo chyba wszyscy chcemy mieszkać na poziomie a nie w gnijącym bublu budowlanym

#5 2010-08-08 20:50:10

Anik

Nowy użytkownik

Punktów :   

A nam niestety nie odpowiada-21 sierpnia wyjeżdżamy na zasłużony urlop. Może dałoby się przełożyć termin zebrania na trochę wcześniejszy. Problem jest poważny bo administracja nic nie zrobiła od poprzedniego podtopienia. Jedno to zalany garaż, drugie zalane windy-woda chyba wlewa się jakoś od góry. Po piątkowej ulewie otworzyłam windę i woda leciała z góry...

#6 2010-08-08 21:06:53

Kartograf

Nowy użytkownik

Punktów :   

Mam wrażenie że administrator naszej nieruchomości w ogóle nie wykazuje zainteresowania naszymi sprawami, inkasuje pieniądze za zarządzanie nie robiąc nic. Na spotkaniu Nasza Wspólnota powinna poruszyć temat wody zalewającej piwnice i garaż, ze względu na mało drożną studzienkę zbierająca wodę opadową ( wydaje mi się , że ma zbyt  małą średnicę, aby mogła odprowadzić taką ilość wody). Również zwrócić uwagę na brak  troski o otoczenie naszego bloku. Widać na sąsiednim osiedlu jak powinna wyglądać zieleń wokół budynku , trawa łaskawie została wykoszona po wielu dniach ciągłych telefonów mieszkańców, a prace nie powinny być wykonywane po interwencjach mieszkańców tylko z inicjatywy zarządcy. Może donice z jakimiś kwiatami czy iglakami powinny np. stać w okolicach portierni aby przyjemnie wchodziło się do Naszego bloku A co myślicie o nowej firmie sprzątającej??? Mam wrażenie, że nikt od nich do Nas w ogóle nie zagląda. Dobrym rozwiązaniem byłoby zainstalowanie mechanizmu domykającego bramkę ze względu na fakt, że jest ona zawsze otwarta i wejście na teren Naszego bloku nie nastręcza żadnych problemów. Proponuje abyśmy przygotowali listę rzeczy które powinny się zmienić i przedstawić ją Zarządcy nieruchomości i dać określony czas na zrealizowanie tych pkt. Jeśli tego nie wykona może trzeba pomyśleć o zmianie zarządcy????

#7 2010-08-09 17:41:44

CooCney

Nowy użytkownik

Punktów :   

Jestem także za tym, by przygotować listę spraw do załatwienia przez Zarządcę wraz z terminem realizacji. Może niech każdy poda problematyczne zagadnienia na forum, a kilka dni przed spotkaniem Administrator mógłby zebrać i uporządkować tematy? Termin spotkania przed 21 sierpnia też nam odpowiada.

#8 2010-08-09 20:52:41

Kubańczyki

Użytkownik

Punktów :   

Nam odpowiada każdy dzień byle po 18:00, a lista to dobry pomysł. Zmienił się administrator także będzie zrzucał wszystko na poprzednika, znając życie.

#9 2010-08-10 05:49:17

Kartograf

Nowy użytkownik

Punktów :   

Jeśli lista to dobry pomysł to niech każdy przedstawi swoje pomysły na forum internetowym , a administrator forum w miarę możliwości oczywiście zbierze je w całość i przedstawi Zarządcy do realizacji na najbliższym spotkaniu WSPÓLNOTY ( z określonym terminem realizacji).

#10 2010-08-10 09:34:19

Anik

Nowy użytkownik

Punktów :   

To może spotkanie zrobimy np w ten czwartek o godzinie 18:30 , 19 i wtedy zrobimy taką wspólną listę i wybierzemy osobę, która spotka się z administracją? Im szybciej się spotkamy tym lepiej.

#11 2010-08-10 10:07:13

WadliwaWada

Użytkownik

Punktów :   

a po co wybierać jakiś przedstawicieli skoro już zostali wybrani na pierwszym zebraniu. no i ten czwartek to dobry pomysł bo sprawe to trzeba na gorąco rozwiązać!!

#12 2010-08-10 17:09:51

niklucas

Administrator

Punktów :   

Już umieszczam listę spraw do omówienia w dziale "Ogłoszenia" naszego forum w informacji o spotkaniu. Będę ją oczywiście uzupełniał o kolejne propozycje w miarę ich zgłaszania przez użytkowników Forum.

#13 2010-08-11 16:43:26

CooCney

Nowy użytkownik

Punktów :   

Do listy tematów chciałbym dodać jeszcze:
1. Pogwarancyjne naprawy części wspólnych - m.in. zaciek w garażu, pęknięte płytki chodnikowe, odpadający tynk w piwnicy, pęknięcia na korytarzach, trawa na dachu itp. - Administracja budynku powinna z własnej inicjatywy usuwać usterki, zniszczenia, informować o planach napraw. Pilnować by wykonane poprawki, były robione rzetelnie i estetycznie przykład pęknięte ściany są tylko zaszpachlowane a gdzie reszta? przyczyna zacieku w garażu została usunięta a co z zalaną ścianą?
2. Korytarze, klatki schodowe zostały dość poniszczone podczas urządzania mieszkań - należy zaplanować za jakiś czas ich odnowienie tzn. malowanie, poprawki ścian.
Pozdrawiam

#14 2010-08-12 11:12:12

MilenaPater

Salwator

Punktów :   

Witam Państwa serdecznie,
nazywam się Milena Pater i jestem pełnomocnikiem zarządu spółki zarządzającej Państwa Wspólnotą. Zalogowałam się u Państwa na forum by mieć szybki kontakt z mieszkańcami osiedla. W ostatni piątek byłam u Państwa na osiedlu i widziałam co się dzieje w związku z podtopieniami. Mogę Państwu obiecać, że jak najszybciej będziemy chcieli zrobić z tym problemem porządek. Mam na mysli oczywiście "nasz cudowny stawik". W poniedziałek lub wtorek spotykamy się na ul. Przemiarki 21 z kierownikami budowy zarówno Państwa budynku jak i Interbudu, z którym chcemy porozmawiać na temat stawiku. Widziałam, że Państwo proponują termin 26 sierpnia na spotkanie. Powiem szczerze, że dobrze by było spotkać się wcześniej. Mam na mysli przyszły tydzień. Nasza propozycja to środa 18 sierpnia godz. 19 na placyku przy garażu, jednakże może być też inny. Zarząd wraz z administratowem budynku dopasuje się do Państwa. Jest kilka problemów, które musimy omówić by Państwu "lepiej się żyło" na osiedlu.

Czekam na Państwa propozycje dotyczące terminu. Jak tylko zostanie wybrany, zostanie wywieszona kartka z informacją na tablicy informacyjnej by wszyscy mieszkańcy mogli się z nią zapoznać i by mogli również uczestniczyć w zebraniu.

Pozdrawiam
Milena Pater

#15 2010-08-12 12:54:18

niklucas

Administrator

Punktów :   

Witamy na forum, termin przez Panią proponowany jest dosyć bliski więc nie jestem pewien czy frekwencja będzie duża, proponowałbym raczej 26 lub ostatecznie 23 Sierpnia, jednak należy pamiętać że nie wszyscy mieszkańcy są użytkownikami forum i dlatego też jeżeli wyraża Pani gotowość spotkania prosimy o wywieszenie już teraz stosownego ogłoszenia na drzwiach wejściowych.

pozdrawiam

Stopka forum

RSS